Edició 2023

Convidats

Moussa Sène Absa

Director de cinema

Senegal

Director de cinema, pintor, escriptor i compositor, Sene Absa desborda creativitat.
El seu darrer film Xalé (Nena, les ferides de la infancia) tanca una brillant trilogia amb dones com a protagonistes oberta el 1995 amb Tableau Ferraille (nom del suburbi on va néixer i premiat per a Millor Fotografia a FESPACO) i que continua el 2002 amb Madame Brouette (guardonada amb l’Ós de Plata al Festival de Cinema de Berlín). Artista multitalent, Sene Absa és una figura clau en la escena cultural senegalesa, i és també el productor de la popular comedia diaria Goorgoorlu, emesa a la televisió nacional. Wallay! inaugura la VI edició amb l’estrena de Xalé a Espanya.

 • 25/5
  Dijous a les 20h
  Filmoteca de Catalunya

  Sala Chomón

  Presentació de Xalé

Ellie Foumbi

Directora de cinema

Camerún

Ellie Foumbi és actriu, escriptora i directora camerunesa. Ha participat a la Berlinale Talents i a l’Acadèmia d’Artistes del Festival de Cinema de Nova York, i el seu debut televisiu el fa a “Tales” (Contes), la serie antològica sobre hip hop que adapta històries de cançons mítiques d’aquest gènere per adaptar-les a pel·lícules de format curt. Netflix comissiona el seu primer curt “Home” (Casa) i ara Foumbie presenta el seu primer llargmetratge, “El nostre pare, el diable”, que Wallay! estrena a Espanya.

Saiba Bayo

Politòleg i filòsof

Senegal

Natiu del Senegal, Saiba Bayo ha realitzat la seva tesi de Doctorat en Filosofia Política sobre l’obra de l’escriptor i cineasta senegalès Ousmane Sembène a la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix el curs “Postcolonialisme, Gènere i Estudis Negroafricans”. És el fundador de la Federació d’Associacions Africanes de Catalunya i autor d’articles, tant per a revistes acadèmiques com en premsa (té un columna a El Salto).

 • 25/5
  Dijous a les 20h
  Filmoteca de Catalunya

  Sala Chomón

  Presentació de Xalé
 • 25/5
  Dijous a les 17h
  Filmoteca de Catalunya

  Sala Chomón

  Presentació de Faat Kiné
 • 27/5
  Dissabte a les 18h
  Filmoteca de Catalunya

  Sala Chomón

  Presentació de Camp the Thiaroye
 • 26/5
  Divendres a les 18h
  Filmoteca de Catalunya

  Sala Laya

  Presentació de Kaddu Beykat